Comments and Reports


Latająca akademia w Sejnach Jaka powinna być przyszłość edukacji wielokulturowych społeczeństw? Jak walczyć z kryzysem i stagnacją instytucji uniwersytetu? I czy we współczesnym świecie w ogóle są potrzebni intelektualiści? O tym wszystkim rozmawiać będą uczestnicy międzynarodowego sympozjonu "Nowa agora", który w czwartek zaczyna się w Sejnach. Zaprasza Fundacja Pogranicze. 
Utopie edukacyjne w Sejnach W dniach 20-22 listopada Fundacja Pogranicze organizuje międzynarodowe sympozjum "Nowa agora". Tematem konferencji będą utopie edukacyjne - wizje edukacji przyszłości i idee, które mogą być dla niej inspiracją. "Nowa agora" - cykliczny projekt sejneńskiego Pogranicza, odbędzie się w tym roku po raz trzeci.
Pofilozofować w Sejnach Jaka powinna być przyszłość edukacji wielokulturowych społeczeństw? Jak walczyć z kryzysem i stagnacją instytucji uniwersytetu? I czy we współczesnym świecie w ogóle są potrzebni intelektualiści? O tym wszystkim rozmawiać będą uczestnicy międzynarodowego sympozjonu "Nowa agora", który w czwartek zaczyna się w Sejnach. Zaprasza Fundacja Pogranicze. Sympozjon 'Nowa agora' to cykliczny projekt Pogranicza, rodzaj 'latającej akademii'. Fundacja organizuje je w różnych miejscach...
Sympozjon Nowa Agora Sejny 20 – 22 listopada "Nowa agora" to cykliczny projekt Fundacji Pogranicze. W jego ramach organizowane są w różnych miejscach Europy sympozja pod tym samym tytułem, złożone z wykładów, dyskusji i prezentacji artystycznych. Fundacja Pogranicze zaprasza do udziału w międzynarodowym sympozjum "Nowa agora", które odbędzie się w Sejnach w dniach 20-22 listopada 2008 r. Tematem sympozjum są utopie edukacyjne – wizje edukacji przyszłości i idee, które mogą być dla niej inspiracją.
New Agora Symposium, Sejny, Poland (and "The Glass Bead Game") 22 to 26 November Sejny is a town on the Polish and Lithuanian border and has, like so many villages and towns in this area, a multicultural heritage extending back four hundred years. At the end of the C19th the town was 78% Jewish. The other 22% consisted of Poles, Lithuanians, Russian "Old Believers", Orthodoz, Evangelicals, Tarters and one Spaniard! Now it is 90% Lithuanian and 10% Polish. The inexplicable cruelty and destruction of such a complex multicultural identity is the story of much of C20th Europe.
1

Szukaj na stronie

Oferta edukacyjna

Darowizny uzyskane przez Fundację Pogranicze

W związku z otrzymaniem darowizn, na podstawie art. 18 ust. 1f, pkt 2 ustawy z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych (Dz. U. z 2011 r. Nr 74, poz. 397, ze zmianami), Fundacja Pogranicze podaje do publicznej informacji, że łączna kwota uzyskana z tego tytułu w okresie od 01.01.2017 r. do 31.12.2017 r. wyniosła 292.029,67 zł.

W 2017 roku Fundacja uzyskała również kwotę 12.221,60 zł w formie wpłat z 1% podatku.

Otrzymane darowizny Fundacja Pogranicze w całości przeznaczyła na realizację działań statutowych.

Towarzystwo Inwestycji Społeczno – Ekonomicznych S.A. w Warszawie udzieliło nam pożyczki na zamknięcie inwestycji oraz pomogło zorganizować montaż finansowy przy współpracy z Polskim Bankiem Spółdzielczym w Ciechanowie dla zapewnienia pełnej płynności przy prowadzeniu inwestycji związanej z rewitalizacją zabytkowego kompleksu dworskiego w Krasnogrudzie, w którym powstaje Międzynarodowe Centrum Dialogu.

www.tise.pl

Informacja o plikach cookies

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

"Biuletyn Pogranicza" w Twojej skrzynce

INFORMACJA O POLITYCE PRYWATNOŚCI